Ga naar de inhoud
Home » Weblog/Nieuws » 80 jaar vrijheid

80 jaar vrijheid

In 2025 herdenken en vieren we dat de Tweede Wereldoorlog 80 jaar geleden ten einde kwam.  Wij kregen in 1945 onze vrijheid terug, maar op veel plaatsen in de wereld wordt nog steeds oorlog gevoerd. Vrijheid is nooit af; we moeten er dagelijks aan werken om elkaar de ruimte te geven en onze democratie te bewaken. Op die manier blijft Nederland een vrij, tolerant land. Daarom vieren we vrijheid niet alleen, maar samen. Want vrijheid deel je met elkaar.

Vijf jaar geleden werd de viering van 75 jaar vrijheid overschaduwd door de Corona-crisis. Daarom is het nu het perfecte moment om de 80 jaar vrijheid groots te herdenken en te vieren.
Om mijn eigen bijdrage te leveren aan dit belangrijke moment, begin ik het project “80 jaar leven in Vrijheid“. In dit project portretteer ik Nederlanders die geboren zijn in 1945 en noteer hun naoorlogse verhalen.

Voor dit project ben ik op zoek naar inwoners van Nederland die geboren zijn in 1945. En die het leuk vinden om deel te nemen aan dit project en hun verhaal willen delen. Als u zelf geboren bent 1945, of als u iemand kent die in 1945 geboren is en interesse heeft, neem dan gerust contact met mij op.

Hiermee laat ik zien hoe deze generatie de vrijheid heeft ervaren en wat zij hebben meegemaakt in de afgelopen 80 jaar. Het is belangrijk om deze verhalen te bewaren en door te geven aan toekomstige generaties. Door middel van dit project wil ik een bijdrage leveren aan het herdenken van onze geschiedenis.

Meer info en aanmelden voor dit project kan via de pagina “80 Jaar Leven in Vrijheid”

80 jaar vrijeid