Ga naar de inhoud
Home » Projecten » Samen Verschillen » Deelnemers “Samen Verschillen”

Deelnemers “Samen Verschillen”

Elisa en Rueben

“We verschillen dus nogal van elkaar qua uiterlijk maar ook in achtergrond, wat juist maakt dat we ook weer zo goed bij elkaar passen!” 

“So we are quite different from each other in appearance but also in background, which is precisely why we also fit together so well!”

Samen Verschillen in kleur
Elisa wist al op jonge leeftijd dat ze viel op jongens met een donkere huidskleur. Ze was in haar puberjaren groot fan van Lenny Kravits. En laat nou Rueben een donkere jongen zijn van Surinaamse afkomst met rasta haar.

Samen Verschillen in color
Elisa knew from an early age that she liked dark-skinned boys. She was a big fan of Lenny Kravits in her teenage years. And let Rueben be a dark boy of Surinamese descent with rasta hair.


Anita en Niels

“Waarom zie je er niet uit zoals alle andere moedersl”

Samen Verschillen in stijl
Zo’n vijf jaar geleden heeft ze voor het eerst een fifties jurk aangetrokken, zwart met rode bolletjes met een petticoat er onder, en het was alsof er een wereld openging. 
Niels is wel geteld 172 cm lang, Anita daarentegen is 186 cm lang. De grapjes met krukjes, trappetjes werden tot vervelends toe uitgekauwd. 


Martin en Lorraine

Het was een tijd van “de lamme helpt de blinde”

Samen Verschillen, samen sterk staan
Haar vader leerde haar op eigen benen te staan. “Als je er niet bij kan? Dan pak je toch een stoof” dat was haar vader.
En nu nog steeds staat ze zo in het leven, vind haar niet zielig want dat is ze niet. Ze geniet van het leven en laat zich door niemand tegen houden. 
Martin heeft voor een aantal jaar terug een vervelende periode gehad met ziektes en 2 tia’s. Hierdoor was ook hij voor een kleine 3 jaar afhankelijk van een rolstoel. 
Nu achteraf terugkijkend op die periode weten ze nog niet hoe ze dat met z’n tweeën gered hebben. Het was een tijd van “de blinde helpt de lamme”


Debbie en Saskia

Dit is het dus, wat je hebt met hartsvriendinnen?! 

Samen Verschillen in levenswijze
Met die gedachte hielden ze zichzelf voor de gek. Allebei gescheiden, maar ze trokken steeds meer met elkaar op. Samen met de kinderen leuke uitjes doen. Of met zijn tweeën. Als ze aan de ander dachten, maakte hun hart een sprongetje. En de kriebels en vlinders konden ook niet meer onderdrukt worden. Maar ik ben hetero, wat gebeurt hier? Nee, dit kan niet, ik val op mannen. Ik kijk ook toch naar mannen? De kriebels en vlinders kunnen niet meer onderdrukt worden. Op een bepaald moment vraagt Debbie, op een beetje beschuldigende toon: “Ben jij verliefd op mij?”


Lenneke en Frank

“ik haal je op en neem je mee” 

Samen Verschillen in leeftijd. 
De aantrekkingskracht was er overduidelijk. De vriendschap ook, maar het leeftijdsverschil overschaduwde de chemie. Het werd een spel elkaar aantrekken en afstoten. Beiden hadden nog veel te verweken na de echtscheiding, waar zij bij elkaar geen rol in speelden. Tijdens de fase van elkaar afstoten, voelde Lenneke zich jaloers wanneer Frank iets ondernam met een vrouw. En Frank vond het eigenlijk ook niet zo leuk wanneer Lenneke iets ondernam met een man.


Celine en Mo Ali

“Als ze vrijheid afnemen, leef je in een gevangenis

Samen Verschillen in cultuur
Vrijheid is, volgens Celine, zijn wie je kan zijn en kunnen uiten wat je bent. En omdat ze ook de achtergrond kent van Sudan heeft ze van dichtbij meegemaakt wat het is om niet in vrijheid te leven.
Mo: omdat ik opgegroeid ben in Sudan ben ik geworden wie ik ben. Als je alleen in Sudan woont en leeft dan weet je niet wat vrijheid is. Daar ben ik pas achter gekomen hier in Nederland. Als ze vrijheid afnemen, leef je in een gevangenis


Thom en Robert

“Ook in hun dagelijkse kleding zijn ze welkome gasten.”

Samen Verschillen in entertainment
Voor Thom, die niet zoekende was, maar wel regelmatig het uitgaansleven van Amsterdam bezocht, was de kennismaking met Robert een unieke ervaring – iemand uit een totaal andere wereld. Hij, nuchter docerend op hogeschool en Robert, iemand uit het theater- en nachtleven. 


Rosa en Uwe

Met glimlach antwoord hij “Nee, helaas die krijg je niet meer terug”

Samen Verschillen tussen Nederland en Duitsland
Dan zet hij zijn eerste stappen in het “vrije” Berlijn, er komt  één woord bij hem binnen “Wauw…….” onder de indruk van alle lichtreclames koopt hij van het “begrüssungsgeld” voor het eerst in zijn leven een broodje Döner.
De bekende vraag in Nederland beantwoord hij steevast met glimlach: “Nee, helaas die krijg je niet meer terug”, doelend op de “fiets”.


Ed en Marco

“Het maakt niet uit wie of wat je bent, we zijn allemaal mens en wereldburger”

Samen Verschillen in Vrijheid
Ze zijn ervan bewust dat het 20/30 jaar geleden makkelijker was homo te zijn.
Gezien de huidige maatschappelijke ontwikkeling en het gebruik van de sociale media moeten we harder knokken voor de rechten van de LHBT+.


Hans en Henriëtte

Samen Verschillen in een oldtimer
De spreekwoordelijke pot met goud aan het einde van de regenboog boven de Eend symboliseert het gevoel van vrijheid van Hans en Henriëtte.