Eén van de grootste aaneengesloten bloembollengebied van de wereld ligt in de Kop van Noord-Holland? Daar vindt u nog een prachtig, met bloembollenvelden gekleurd uitzicht met de duinen als horizon?
Er wordt hier veel georganiseerd kijk op de website van www.Bloeiendzijpe.nl.
Ook in de Flevopolder en rond Hillegom en Lisse zijn veel bloemenvelden te vinden.

De bloemenvelden vormen een schitterend fotografisch onderwerp en soms heb je het geluk dat het weer een beetje mee helpt. De dag begon prachtig maar kort nadat deze foto was genomen moest ik rennen naar de auto om niet kletsnat te worden.

Veel velden zijn makkelijk te bereiken en kan je dicht bij de bloemen komen. Ga niet als een wilde tussen de paden lopen, maar blijf aan de rand van het veld. Ook van de rand kan je foto’s maken waarbij je de indruk wekt of je er midden in staat. Ga je toch (een stukje) het veld in doe dat met respect voor de bollenkweker het is namelijk zijn inkomen. Staat er een hek of bord dat het niet is toegestaan om het veld in te lopen. Doe dat dan ook niet. Hoe zou jij het vinden als er constant mensen je tuin of huis binnen komen lopen.

Collega Tussen de tulpen. Deze collega is de officiële fotograaf van Bloeiend Zijpe en heeft toestemming van de bollenkwekers om hier het veld in te gaan.

De Bloembollenvelden bloeien, afhankelijk van het weer, van begin april tot half mei.
Daarna worden de tulpen machinaal gekopt.

Dit was de laatste bijdrage over het fotograferen van bloembollenvelden. In de planning staat om in de toekomst fotografie tips te geven.