Bezoek Buitenplaats Beeckestijn

Eind januari een bezoek gebracht aan Buitenplaats Beeckestijn in Velsen.
Het was voor mij de eerste keer dat ik door tuinen liep van deze mooie en inspirerende locatie.
In april, juli en oktober kom ik zeker weer terug om de seizoenen vast te leggen.

Tuin Beeckestijn

De tuinen en het parkbos Beeckestijn zijn sinds 2007 eigendom van Natuurmonumenten.
Natuurmonumenten beheert en onderhoudt het park en zorgt ervoor dat het park gratis toegankelijk blijft voor publiek. De Vereniging heeft veel expertise in het bewaken van natuurwaarden en het herstellen van cultuurhistorie. 

Winter

De winterfoto” zijn
hier terug te vinden.Beeckestijn is een prachtige historische buitenplaats, die in de 18 de eeuw aan de duinrand in Kennemerland is gesticht als zomerverblijf van Amsterdamse regenten. Huis Beeckestijn sinds juni 2019 ingericht als ‘Museumhuis Verdieping’ van Hendrick de Keyser. In de vertrekken beleef je hoe het was om rond 1717 in het huis te wonen. 

Rond het huis Beeckestijn liggen de geometrische aangelegde tuinen, die in oorsprong nog dateren uit de zeventiende eeuw. Aansluitend is in de achttiende eeuw een romantische landschapstuin aangelegd. Samen vormen ze één van de belangrijkste historische tuinen van ons land. 

Seizoenen Project

Eind januari 2022 en eind april waren de eerste 2 seizoenen dat ik Beeckestijn hebt bezocht. Mijn voornemen is om eind juli en oktober terug te komen om zo ook de andere seizoenen van de tuinen en de omgeving vast te leggen.

Winter

Lente

Zomer

Herfst%d bloggers liken dit: