Wil je meer uit je camera halen dan is deze workshop een goed begin. In 3 avonden en een zaterdagochtend of-middag nemen we alle facetten van de fotografie door. Je leert wat je moet weten om betere, interessantere foto’s te maken en welke het ‘wauw’ effect hebben.
Zowel de techniek als de creatieve kant van de fotografie komen tijdens deze cursus aan bod. En net als onze overige workshops is deze workshop een echte doe workshop, dus theorie met veel praktijk. Na elke avond ga je naar huis met een opdracht, waarbij het resultaat de volgende curusavond wordt besproken. Door te werken in kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht.

Voor wie

Deze basiscursus fotografie is bedoeld voor iedereen die zijn / haar camera beter wil leren kennen om zo mooiere foto’s te maken.

Wat heb je nodig

Deze cursus is geschikt voor zowel spiegelreflex camera’s, systeem camera’s en compact camera’s, die handmatig in te stellen zijn.

De Voordelen:

In een kleine groep (max 4 deelnemers) + begeleiding door een professionele fotograaf.
De camera gaat van de automatische stand af en jij leert jouw camera kennen.

Wanneer:

In de loop van 2019 worden er nieuwe cursussen ingepland

kosten € 120,00 per persoon

Docent: Johan Pronk

Les 1.
Deze avond staat in het teken van de techniek: hoe werkt mijn camera? Wat doet het diafragma en hoe zit dat met scherptediepte? Wat is het effect van de verschillende sluitertijden? Wanneer een statief gebruiken? Ook aan de orde komen o.a. ISO, lichtmeting, witbalans, scherpstellen en het histogram.
We gebruiken de theorie gelijk in de praktijk, zodat je kan zien wat de effecten zijn van de verschillende instellingen.

Les 2. 
We bespreken de huiswerk opdracht. We gaan deze avond in op de verschillende soorten fotografie. (Landschap, Portret, Macro/dichtbij, Architectuur etc.) Hierbij komt ook de verschillende compositieregels aan bod: hoe krijg je diepte in een plat vlak, wat betekent “de regel van derden”, welke standpunt kies je, wat is de invloed van kleur, etc.

Les 3.
We bespreken de huiswerk opdracht.  We bespreken de theorie van avond fotografie en gaan we naar buiten om de theorie direct uit te proberen.
Aan het eind van de avond maken we een keuze waar we zaterdag naar toe gaan om al de opgedane kennis van de afgelopen lessen in praktijk te brengen.

Les 4.
Praktijk dag: we gaan naar de vooraf gekozen locatie om onder begeleiding foto’s te maken. We sluiten de ochtend/middag af met kopje koffie of thee.